L Aventure Musicale Poster 2024 La Grande Bellezza

La Grande Bellezza

2 maart 2024

L Aventure Musicale Poster 2024 La Grande Bellezza

La Grande Bellezza

2 maart 2024

Na onze geweldige concertreis naar Trentino nemen de muzikanten van projectorkest L’ Aventure Musicale u mee op reis naar Italië met ‘La Grande Bellezza’ (de grote schoonheid). Naar de gelijknamige, met prijzen overladen film, uit 2013 van Paolo Sorrentino. Deze film is een ode aan La Dolce Vita, het decadente ‘zoete leven’ in Rome, maar ook een eerbetoon aan de eeuwige schoonheid van de stad Rome. De hoofdpersoon gaat gedurende de film op zoek naar de eigenlijke zin en schoonheid van het leven. Muzikaal gaat de film van het ene uiterste naar het andere, zo ook ‘La Grande Bellezza’ van L’ Aventure Musicale.

Van intieme barokdansen van Respighi via opera aria’s en filmmuziek naar het hitsige disconummer ‘A far l’ amore comincia tu’. Italië, het land van de Bel Canto. Dit komt helemaal tot zijn recht met onze solisten Pien Smeets in de beroemde opera aria ‘La Casta Diva’ van Vincenzo Bellini en Leon van Liere in de zwierige Napolitaanse dans van Giacomo Rossini. Samen zingen ze ook nog een Tarantella in duet. Italiaanse filmmuziek is ook prominent vertegenwoordigd met de onvergetelijke thema’s uit ‘The Godfather’ van Nino Rota en ‘La Vita e Bella’ van Nicola Piovani. Onze muzikanten in opleiding spelen in een optocht het Italiaanse volkslied. We gaan de avond uit met een reeks verrassende populaire meezingers uit het immense Italiaanse repertoire.

La Grande Bellezza wordt een fantastische avond, waar het publiek zich waant in het prachtige Italië!

Aanvangstijd: 20.00 uur (zaal open: 19:00 uur).
Om 19:15 uur start het voorprogramma met Orkest L’ Aventure Noord en om 19.35 uur Orkest L’ Aventure Reeshof in de foyer.

Het concert is bijna uitverkocht. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar via de website of ticketservice van Theaters Tilburg (à € 24,50).

LaGrandeBellezza Kaartverkoop

Andere projecten