LA GRANDE BELLEZZA (2024)

Dit keer was de concertzaal nog sneller dan anders uitverkocht. Het beloofde een Italiaans spektakel te worden: ’La Grande Bellezza’, de grote schoonheid. Deze film en de fantastische concertreis in 2023 naar Trentino in Noord-Italië, inspireerde artistiek leider en dirigent Peter-Paul van Esch, voor een concert met een volledige Italiaanse invulling.

De avond begon met een optreden van onze opleidingsorkesten in de foyer. Orkest L’ Aventure Noord onder leiding van Peter-Paul van Esch en Orkest L’ Aventure Reeshof onder leiding van Pieter de Kok. Samen met de leerlingen van de muziekopleiding hadden deze muzikanten na de pauze een indrukwekkende binnenkomst in de concertzaal. Voorop liepen een paar leerlingen met Italiaanse vlaggen met daarachter de leerlingen die samen het Italiaanse volkslied speelden totdat ze op het podium stonden om dan nog eens samen met het grote orkest te eindigen.

Voor de pauze speelde het projectorkest prachtige gedragen muziek zoals Siciliana e Passacaglia, The Godfather, Casta Diva en meer samen met geweldige zangsolisten en energieke danseressen. Het zelfgemaakte decor met Italiaanse sfeer werd sfeervol verlicht en de muzikanten droegen sjaals in de kleuren van de Italiaanse vlag. Na de pauze speelde het projectorkest onder andere ‘La Vita e Bella Suite’ en de avond eindigde met vrolijke, muziek zoals Bella Ciao en Marina. Voor de meeste bezoekers bekend en er werd gezongen en gedanst.

We kunnen terugkijken op een geslaagd concert waarbij het orkest zichzelf weer heeft overtroffen.

Foto’s: Rens Bressers
LAventure Video volgt snel

Andere projecten