MUZIEKOPLEIDING L' AVENTURE MUSICALE

Wil je een muziekinstrument leren spelen? Je kunt bij ons de volgende muziekinstrumenten leren spelen: dwarsfluit, klarinet, saxofoon, hoorn, trompet, trombone, slagwerk en pauken. Je kunt muzieklessen volgen in de Symfonie in Tilburg-Noord en de Grote Beemd in de Reeshof op maandag- t/m vrijdagmiddag tussen 14.30 en 19.00 uur. Tijdens de muziekopleiding krijg je een muziekinstrument in bruikleen. Samenspel en optreden maken onderdeel uit van de muziekopleiding en het is mogelijk om muziekdiploma’s te halen. Belangstelling? Stuur ons een e-mail voor meer informatie, vraag een gratis proefles aan of schrijf je in via het inschrijfformulier!

 

 

.

MUZIEKLESSEN

Dwarsfluit: donderdag in de Symfonie
Klarinet & saxofoon: woensdag in de Grote Beemd
en donderdag en vrijdag in de Symfonie
Hoorn, trompet & trombone: dinsdag in de Symfonie
(andere dagen is ook mogelijk)
Slagwerk: woensdag in de Symfonie
In de schoolvakanties is er geen muziekles.

.

TARIEVEN

Het tarief voor leerlingen t/m 20 jaar:
Individuele les van 20 minuten € 11,- per les (€ 34,80 per maand)
Groepsles van 30 minuten € 9,- per les (€ 28,50 per maand)
Het tarief voor leerlingen van  21 - 27 jaar:
 Individuele les van 20 minuten € 13,50 per les (€ 51,30 per maand)
Het tarief voor leerlingen vanaf 28 jaar:
Individuele les van 20 minuten € 17,95 per les (€ 68,21 per maand)

.

HET INSTRUMENT

Leerlingen ontvangen bij L’ Aventure een muziekinstrument in bruikleen voor de periode waarin muziekles wordt gevolgd, indien wij deze voorradig hebben. Met behulp van subsidies hebben we muziekinstrumenten kunnen aanschaffen. De overige muziekinstrumenten huren wij en berekenen de huur aan u door. Voor de bruikleen van de muziekinstrumenten geldt een borg € 50 tot € 100. De hoogte is afhankelijk van het muziekinstrument. Klik op de onderstaande button om contact op te nemen met Annemarie Eversdijk, coördinator muziekopleiding (06-51917214).

MEER INFORMATIE OVER ONZE MUZIEKLESSEN?
NEEM CONTACT MET ONS OP!

.

MUZIEKPROJECTEN OP SCHOOL

Wij geven muzieklessen op scholen in Tilburg-Noord en in de Reeshof. Op deze scholen kunnen kinderen proefblazen op muziekinstrumenten en sluiten de dag af met een concertje. Daarna kunnen kinderen zich inschrijven voor een blazersklas van zes weken om nader kennis te maken met muziekinstrumenten. Als kinderen daarna nog steeds enthousiast zijn, kunnen zij zich inschrijven voor de muziekopleiding. Zij krijgen dan wekelijks muziekles en kunnen  na circa 12 maanden meespelen in Wijkorkest Tilburg-Noord. De lessen vinden plaats op school. Op verzoek geven wij workshops muziek en bewegen op muziek voor kinderen die na school op de BSO zitten.

.

WIJKORKEST TILBURG-NOORD

Het Wijkorkest Tilburg-Noord is ontstaan uit een samenwerkingsproject van basisscholen in Tilburg-Noord, Factorium en Art-Fact. Het doel van dit project was om zoveel mogelijk kinderen te laten kennismaken met muziek maken en te laten samenspelen. Dit heeft geleid tot twee spetterende concerten in De Symfonie met veel kinderen in een Wijkorkest dat wekelijks repeteert en regelmatig optreedt in de wijk. Het wijkorkest heeft onder andere samen met Theatercollectief EELT 'Sibeliusconcerten' gegeven en tijdens de Tilburgse Muziekmarathon gespeeld tijdens de Muzikale Buitenspeelmiddag en voor bewoners van Verzorgingshuis Heikant. Daarnaast hebben de muzikanten van het Wijkorkest meegespeeld tijdens Footnote100 in de LocHal, ook een project van Eelt en spelen ze mee in het speciaal samengestelde jeugdorkest tijdens het Herdenkingsconcert ter ere van Huub Kennis in de Concertzaal. Het orkest repeteert op donderdagmiddag van 16.15 tot 17.15 uur in het Atrium van MFA De Symfonie. Voor meer informatie zie www.wijkorkesttilburgnoord.com of neem contact op via wijkorkestnoordtilburg@gmail.com.

.

.

.

JEUGDORKEST REESHOF

Orkest L' Aventure Musicale heeft ook een eigen jeugdorkest. Na circa een jaar kun je in overleg met je muziekdocent mee komen spelen in het jeugdorkest. Het orkest is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar. Het orkest is tijdelijk gestopt met repeteren, omdat het aantal kinderen te klein was. Zodra er voldoende muzikanten zijn in de Reeshof start het orkest weer met repeteren.

.

JEUGDPROJECTEN

Projecten met Eelt:
Sibeliusproject
Footnote100

Project 2016 African Roots
Op zaterdag 5 maart 2016 stonden alle jeugdorkesten in het programma op het podium van de Concertzaal Tilburg.

Projecten 2015
Wak2015 Stelaershoeve in samenwerking met L' Aventure Musicale
(gepubliceerd op 22 okt. 2015; gemaakt door Monique van Kuijk – TAS Tilburg)

El Dorado: foto’s van het Opleidingsorkest, Schoolorkest en Opstaporkest in het programma El Dorado
(foto's: Axel Bisschoff)