L Aventure Musicale Americas

California Dreaming

xxxx 2025

L Aventure Musicale Americas

La Grande Bellezza

Een avontuurlijk concert op 2 maart 2024

The Americas, America genoemd, ook wel The New World (de nieuwe wereld). Het verhaal van ‘Americas’, vernoemd naar de Italiaanse ontdekkingsreiziger Amerigo Vespucci, begint in 1492 met de ontdekking van de huidige Bahama’s door de Italiaanse ontdekkingsreiziger in Spaanse dienst Christoffel Columbus. Het lijkt een paradijs, dat echter snel bedorven wordt door Europeanen, die belust op goud massaal op zoek gaan naar het El Dorado. De Europeanen brachten hun christelijke cultuur naar Amerika en brachten grote aantallen Afrikaanse slaven naar de overkant van de Atlantische oceaan. Samen met de nog aanwezige ‘Indianen’ cultuur kreeg je een samensmelting van deze bijzondere mengeling van rassen en culturen. In een kort tijdsbestek ontstond een unieke en diverse muziekcultuur met stijlen als de Colombiaanse Cumbia, de Mexicaanse Huapango, Brazialiaanse Samba en diverse jazz-vormen uit de USA. Deze en andere muziekgenres vormen de rode draad bij  het concert ‘Americas’.
 
Een mooi thema in de reeks van succesvolle projecten van Orkest L’ Aventure Musicale. Tijdens deze avond gaat Peter-Paul van Esch met zijn orkest en het publiek op avontuur in Noord- en Zuid-Amerika met muziek uit Mexico, Colombia, Venezuela en de Verenigde staten. U hoort onder andere het fantastische concertwerk Huapango van de Mexicaanse componist José Pablo Moncayo en Three dance Episodes from ‘On the Town’ van Leonard Bernstein.
 
Daarnaast speelt het orkest samen met Popkoor Prestige onder leiding van Marjon Dries, zangsolisten Raúl Zamora en Paloma Arteaga en er wordt gedanst door Edurne Echaide, Petra Krušelj en Chiara Nafzinger. De presentatie is in handen van Boaz Tooren.
 
In navolging van Columbus gaan muzikanten en publiek in ‘Americas’ op muzikaal avontuur.
Voorprogramma
19.45 uur Orkest L’ Aventure Noord in foyer
20.05 uur Orkest L’ Aventure Reeshof in foyer
 
Aanvang concert: 20.30 uur (zaal open: 19.30 uur).
 

Kaarten à €19,50, incl. koffie en thee gedurende de pauze en een programmaboekje zijn te bestellen via onderstaande formulier, bij de kassa van Schouwburg Concertzaal Tilburg of TicketService ( à €22,50).

Andere projecten