HEROES (2021)

Het concert ‘Heroes’ was op 27 november 2021 een heel bijzonder project van dirigent Peter-Paul van Esch. Vooral de combinatie van de vertolking van ‘Heroes’ van David Bowie met de symfonie ‘Heroes’ van de Amerikaanse componist Philip Glass. Niet de minste componisten van deze eeuw. Maar ook het moment dat orkest L’ Aventure Musicale dit concert mocht geven was speciaal.

Door de coronaperikelen was er in november al niet veel meer mogelijk en eind november dreigde een algemene lockdown. De avond voordat deze in zou gaan was ons concert, daarna zou de concertzaal sluiten. Wij mochten ons concert nog geven: we hebben ervan genoten!!!

‘Heroes’ is het meest tijdloze nummer van David Bowie. Het is een lied dat een leven samen verbeeldt, het gaat over strijd voor mogelijkheden van de toekomst. Dit thema was zeker nu heel actueel, door alle beperkingen was en is onze toekomst onzeker.
Orkest L’ Aventure Musicale nam haar publiek hierin mee met voor de pauze de 6 delen van de symfonie van Philip Glass. Daarna speelde het orkest de muziek van David Bowie samen met zangsolisten Aschwin Schreiber, Marleen Achten, Marieke Middelkoop en visueel vormgever Jeanne Shaw. De presentatie van deze verrassende avond was in handen van Ton van Heeswijk.

De avond werd ingeleid door Dennis Russell Davies, Amerikaans dirigent en pianist. Hij heeft de eerste uitvoeringen van Philip Glass uitgevoerd en is een goede vriend van hem. Hij vertelde in een videoboodschap hoe Philip Glass en David Bowie tot hun gezamenlijke passie voor ‘Heroes’ zijn gekomen. Hij wenste ook het orkest en de dirigent succes bij deze bijzondere uitvoering.

Foto’s: Rens Bressers

Andere projecten