AMERICAS (2023)

In een uitverkochte concertzaal ging het orkest op 25 maart 2023, op avontuur in Noord –en Zuid Amerika met muziek uit Mexico, Colombia, Venezuela en de verenigde Staten. Het decor was dit keer een boot met een prachtig zeil, die aangemeerd lag aan een strandje met palmbomen en een hangmat. Een terrasje erbij waar je lekker kon chillen…. Een prachtige plek waar muzikanten, zangers en dansers samen mooie muziek mochten ontdekken en maken.

Dirigent Peter-Paul van Esch, durfde met zijn projectorkest L’ Aventure Musicale 2 topstukken aan. Het fantastische concertwerk Huapango van componist Jose Pablo Moncayo. En wat speelde het orkest goed! Ook de 3 dansen uit de balletmusical ‘On the Town’ van Leonard Bernstein, een pittig stuk, werd door het publiek fantastisch ontvangen. Tijdens dit stuk werd door 3 matrozen op de boot gedanst, dit waren dansstudenten van de opleiding Moderne Dans aan de Fontys Dance Academy in Tilburg.

Popkoor Prestige Tilburg mocht samen met het orkest de spits af bijten met muziek van Vangelis; 1492 Conquest of Paradise. Een heerlijk sfeervol begin van deze bijzondere avond. Raul Zamora, Paloma Arteaga en Marieke van Middelkoop waren de perfecte solisten voor deze Amerikaanse muziek. De opleidingsorkesten L’ Aventure Noord en Reeshof  verzorgden het voorprogramma in de foyer en ze speelden in de concertzaal het stuk Colombia Tierra Querida samen met het projectorkest. De solo’s waren voor hen. Wat een ervaring! Geweldig dat Peter-Paul hen een podium gaf. De avond eindigde met een toegift, Tico Tico. Bij dit vrolijke lied gingen 2 muzikanten spontaan de salsa dansen. Het was genieten voor iedereen.

Een verrassende avond! Wat veel complimenten heeft L’ Aventure Musicale gehad.

Foto’s: Rens Bressers
Foto’s: Rens Bressers

Andere projecten