Americas

Americas

Een avontuurlijk concert op 25 maart 2023

Americas

Americas

Een avontuurlijk concert op 25 maart 2023

The Americas, America genoemd, ook wel The New World (de nieuwe wereld). Het verhaal van ‘Americas’, vernoemd naar de Italiaanse ontdekkingsreiziger Amerigo Vespucci, begint in 1492 met de ontdekking van de huidige Bahama’s door de Italiaanse ontdekkingsreiziger in Spaanse dienst Christoforo Columbus. Het lijkt een paradijs, dat echter snel bedorven wordt door Europeanen, die belust op goud massaal op zoek gaan naar het El Dorado. De Europeanen brachten hun christelijke cultuur naar Amerika en brachten grote aantallen Afrikaanse slaven naar de overkant van de Atlantische oceaan. Samen met de nog aanwezige ‘Indianen’ cultuur kreeg je een samensmelting van deze bijzondere mengeling van rassen en culturen. In een kort tijdsbestek ontstond een unieke en diverse muziekcultuur met stijlen als de Colombiaanse Cumbia, de Mexicaanse Huapango, Brazialiaanse Samba en diverse jazz-vormen uit de USA. Deze en andere muziekgenres vormen de rode draad bij  het concert ‘Americas’.

Een mooi thema in de reeks van succesvolle projecten van Orkest L’ Aventure Musicale. Tijdens deze avond gaat Peter-Paul van Esch met zijn orkest en het publiek op avontuur in Noord- en Zuid-Amerika met muziek uit Mexico, Colombia, Venezuela en de Verenigde staten. U hoort onder andere het fantastische concertwerk Huapango van de Mexicaanse componist José Pablo Moncayo en Three dance Episodes from ‘On the Town’ van Leonard Bernstein. Daarnaast speelt het orkest samen met Popkoor Prestige, twee zangsolisten en wordt er gedanst.

In navolging van Columbus gaan muzikanten en publiek in ‘Americas’ op muzikaal avontuur

Aanvang concert: 20.30 uur (zaal open: 19.30 uur).

Kaarten à €19,50, incl. koffie en thee gedurende de pauze en een programmaboekje zijn te bestellen via onderstaande formulier, bij de kassa van Schouwburg Concertzaal Tilburg of TicketService ( à €22,50).

Andere projecten