Orkest L’ Aventure Noord is in 2016 ontstaan uit een samenwerkingsproject van basisscholen in Tilburg-Noord, Factorium en Art-Fact. Het doel van dit project was om zoveel mogelijk kinderen te laten kennismaken met muziek maken en te laten samenspelen. Dit heeft geleid tot veel spetterende concerten in Tilburg tijdens festivals voor de wijk in Tilburg-Noord, Spoorpark en Reeshof en uitdagende projecten in samenwerking met Theatercollectief EELT.

Het wijkorkest treedt ook jaarlijks op in het voorprogramma van het projectorkest in de Concertzaal. Het projectorkest staat onder leiding van Peter-Paul van Esch.

Het orkest repeteert wekelijks op donderdag van 16.15 tot 17.15 uur in de MFA De Symfonie.

Orkest L’ Aventure Noord neemt graag deel aan uitdagende projecten.

Kijk naar een selectie van onze uitdagende projecten!

Orkest L' Aventure Noord Project Huub Kennis

Herdenkingsconcert (2019)

Ter ere van Huub Kennis heeft in de Concertzaal het In Memoriam Concert voor Huub Kennis plaatsgevonden in de concertzaal van Theaters Tilburg. Voor dit concert is een groot regionaal jeugdorkest samengesteld, waarbij de muzikanten van het wijkorkest zijn aangesloten.

Orkest L' Aventure Noord Project Footnote100 Kees Staps

Footnote100 (2018)

Muziekperformance met honderd muzikanten in de LocHal. FOOTNOTE100 is een ode aan Tilburg, stad in transitie. De voorstelling was een samenwerking van EELT Theatercollectief met het Fontys Conservatorium (nu AMPA), dat in 2018 100 jaar bestaat. Aan dit project hebben de muzikanten van het wijkorkest deelgenomen. FOOTNOTE100 opende hiermee de LocHal een maand voor de officiële opening.

Orkest L' Aventure Noord Sibilieus

Sibelius aan de voordeur (2017)

Muziek verbindt in de Sibeliusstraat. Met dit buurtcultuurproject brachten EELT Theatercollectief en ContourdeTwern in deze zeer diverse naoorlogse buurt de in 1957 overleden Finse componist en naamgever van de straat weer tot leven. Het project werd afgerond met drie concerten van het orkest op drie locaties in de Sibeliusstraat Tilburg-Noord.

Meer informatie over ons orkest?
Mail naar Martijn Splithof of maak gebruik van onderstaand formulier.

Orkest L' Aventure Noord Logo 500

“In een orkest spelen is meer
dan alleen de goede noot spelen.”

Martijn Splithof
martijn splithof
Coördinator Orkest L' Aventure Noord

Voor de financiering van concerten mochten wij van Art-Fact een financiële bijdrage ontvangen, waarvoor wij uiterst dankbaar zijn.