In februari 2012 is L’ Aventure Musicale gestart als een vernieuwend orkest in en voor Tilburg en omstreken en bestaat uit zo’n 60 ambitieuze amateurmuzikanten die samen een goed muzikaal niveau willen halen. De artistieke doelen van L’ Aventure Musicale zijn: het samenbrengen van verschillende kunstvormen via blaasmuziek, muziek maken wat voor zowel de luisteraar als de muzikant zelf als een muzikale belevenis wordt ervaren, een groot publiek bereiken met aansprekende muziek onder andere door samenwerkingsprojecten (met show en entertainmentkarakter). Het projectorkest staat onder leiding van Peter-Paul van Esch.

Onze repetities zijn op woensdag van 20.00-22.00 uur in MFA De Symfonie, Eilenbergstraat 250 in Tilburg. Per seizoen zullen er 20-25 repetities worden gepland. Indien nodig kunnen er ook sectierepetities plaatsvinden. Ter voorbereiding van een project kan er een extra repetitiedag/avond worden ingepland.

 

Het doel van het projectorkest is blaasmuziek in allerlei gedaanten in samenwerking met verschillende kunstdisciplines uit laten komen. Kijk ook eens naar onze projecten, waaruit het ambitieuze en vernieuwende karakter van L’ Aventure Musicale blijkt!

Naast de concerten in Nederland worden bij voldoende belangstelling van de muzikanten ook concerten gegeven in het buitenland. In 2014 speelde het orkest de sterren van de hemel in Apt en Bonnieux in de Provence. In 2016 ging de concertreis naar Normandië en in 2018 naar Canterbury in Zuid-Engeland. In juli 2021 vindt er weer een concertreis plaats! Dit keer gaan we naar Trier.

Ben je geïnteresseerd, maak dan gebruik van het onderstaande formulier.

“... quote ...”

Wijnactie bonbonactie Aventure Musicale 2020
gerian ammerlaan
Coördinator Orkest L' Aventure Musicale