In februari 2012 is L’ Aventure Musicale gestart met een vernieuwend projectorkest in en voor Tilburg en omstreken. In een periode dat veel orkesten omvielen, ging dit orkest van start. L’ Aventure Musicale bestaat uit een groep van zo’n 70 ambitieuze en gedreven amateurmuzikanten die samen een goed muzikaal niveau willen behalen, op zoek is naar avontuur en van muziek een muzikale belevenis wil maken.

De artistieke doelen van L’ Aventure Musicale zijn: het samenbrengen van verschillende kunstvormen via blaasmuziek, muziek maken die voor zowel de luisteraar als de muzikant zelf als een muzikale belevenis wordt ervaren, een groot publiek bereiken met aansprekende muziek door samenwerkingsprojecten (met show en entertainmentkarakter).

Het projectorkest staat onder leiding van Peter-Paul van Esch.

In februari 2012 is L’ Aventure Musicale gestart met een vernieuwend projectorkest in en voor Tilburg en omstreken. In een periode dat veel orkesten omvielen, ging dit orkest van start. L’ Aventure Musicale bestaat uit een groep van zo’n 60 ambitieuze en gedreven amateurmuzikanten die samen een goed muzikaal niveau willen behalen, op zoek is naar avontuur en van muziek een muzikale belevenis wil maken.

De artistieke doelen van L’ Aventure Musicale zijn: het samenbrengen van verschillende kunstvormen via blaasmuziek, muziek maken die voor zowel de luisteraar als de muzikant zelf als een muzikale belevenis wordt ervaren, een groot publiek bereiken met aansprekende muziek door samenwerkingsprojecten (met show en entertainmentkarakter).

Het projectorkest staat onder leiding van Peter-Paul van Esch.

Onze repetities zijn op woensdag van 20.00-22.00 uur in Wijkcentrum ‘De Poorten’, Hasseltstraat 194 in Tilburg. Per seizoen hebben we 20-25 repetities gepland. Indien nodig vinden er sectierepetities. Ter voorbereiding op een project houden we  een repetitiedag.

Het doel van het projectorkest is blaasmuziek in allerlei gedaanten in samenwerking met verschillende kunstdisciplines uit laten komen. Kijk eens naar onze projecten, waaruit het ambitieuze en vernieuwende karakter van L’ Aventure Musicale blijkt!

Orkest L’ Aventure Musicale neemt graag deel aan uitdagende concerten. Kijk naar een selectie van onze uitdagende concerten!

Concertreis Trentino (2023)

L’ Aventure Musicale was op concertreis in Italië! Wat een ervaring! Met ongeveer 50 muzikanten een week naar Trentino in Italië. [klik hier voor meer informatie]

LAventureMusicale_OrkestLAventureMusciale_2020_AfstudeerconcertTessavanBuuren

Afstudeerconcert Tessa van Buuren (2020)
Tessa van Buuren is een gepassioneerde violist, uitvoerend musicus en docent. Het projectorkest heeft Tessa begeleidt bij de Romance No. 2 van Ludwig van Beethoven tijdens haar afstudeerconcert, waarmee zij haar master haalde aan Fontys Hogeschool voor de kunsten.

LAventureMusicale_OrkestLAventureMusciale_2019_ExamenconcertIsisvanLoosdrecht

Examenconcert Isis van Loosdrecht (2019)
In 2013 gestart met klarinet spelen en in 2019 presenteert Isis zich tijdens haar examenconcert samen met het projectorkest. Met lof haalt zij haar D-examen uitgevoerd in de aula van het Theresialysceum.

LAventureMusicale_OrkestLAventureMusciale_2019_VerrassendeOntmoetingen

Verrassende ontmoetingen (2019)
De concertserie ‘Verrassende Ontmoetingen’ biedt een bijzonder podium aan Harmoniemuziek. Het projectorkest speelde een gevarieerd programma met onder andere muziek uit de voorstelling El Dorado.

LAventureMusicale_OrkestLAventureMusciale_2019_OpeningSpoorpark

Concert Opening Spoorpark (2019)
Tijdens de openingsweekend van het Spoorpark gaven het projectorkest en Orkest L’ Aventure Noord een spetterend concert in het Spoorpark samen met popkoor Epic.

LAventureMusicale_OrkestLAventureMusciale_2018_ConcertreisCantarburry

Concertreis Canterbury (2018)
In deze zomer reisde het projectorkest naar Kent in Zuid-Engeland. Op het programma stonden concerten in Dane John Gardens in Canterbury en in de Bandstand op het strand van Herne Bay.

LAventureMusicale_OrkestLAventureMusciale_2016_ConcertreisNormandie

Concertreis Normandië (2016)

De tweede concertreis vertrokken de muzikanten van L’ Aventure Musicale naar de kunst van Normandië. Ze verbleven in Chez la fontaine, waar zij in de tuin een prachtig concert gaf aan de Franse gasten. Na een bezoek aan de invasiestranden, streek het orkest neer in de haven van Port en Bessin.

LAventureMusicale_OrkestLAventureMusciale_2015_VerrassendeOntmoetingen

Verrassende ontmoetingen (2015)
De concertserie ‘Verrassende Ontmoetingen’ biedt professionele en bijzondere podia aan ter promotie van de Harmonie-, Fanfare- en Brassbandmuziek. Door te kiezen voor kwaliteit wordt een langdurige bijdrage geboden aan de ontwikkeling en de promotie van deze sector. Orkest L’ Aventure Musicale speelde een gevarieerd programma met onder andere muziek uit de voorstelling El Dorado.

LAventureMusicale_OrkestLAventureMusciale_2015_Zomerconcert

Zomerconcert (2015)
Na een geweldige samenwerking tijdens El Dorado geven het project orkest en het koor MusiCompany van het Conservatorium een geweldig zomerconcert.

LAventureMusicale_OrkestLAventureMusciale_2014_ConcertreisApt

Concertreis Apt (2014)
Met veel plezier kijken de muzikanten van L’ Aventure Musicale terug op hun eerste concertreis naar de Provence in juli 2014. Uiterst succesvol waren de optredens in Roussillon en Apt; de plaatselijke dagbladen stonden er zelfs vol van. Chapeau, chapeau!

Meer informatie over ons orkest?
Mail naar Gerian Ammerlaan of maak gebruik van onderstaand formulier.

“Muziek is hoorbare wiskunde.”

LAventureMusicale_Coordinator_OrkestLAventureMusicale
gerian ammerlaan
Coördinator Orkest L' Aventure Musicale

Onze orkesten