Project name:

EXPOSITIE (2019)

Project description:

In Expositie, waar schilderijen de muziek maken en de muziek geschilderd wordt, ging orkest op verrassende wijze het spel aan met uiteenlopende muziekdisciplines. Zo speelde L’Aventure Musicale delen van de Schilderijententoonstelling van Modest Moessorgski, prachtige muziek die geschreven werd bij verschillende schilderijen van een overleden vriend. De Promenade, een muzikale wandeling tussen deze schilderijen, is meerdere keren gespeeld in heel verrassende samenstellingen. L’Aventure Musicale verrastte met het zwartste zwart van Anish Kapoor, de blackste blues van The Rolling Stones, en de kleurenpracht van Vincent van Gogh en Frida Kahlo. Met Brood, Brel en Bosch. Met oud werk van Leonardo da Vinci en Rembrandt tot nieuwer werk van Kandinsky, Esscher en Warhol.

Tijdens het concert staat het orkest in live verbinding met kunstenaars Rob van Trier en Joep van Gassel. Op locaties in Tilburg lieten zij hun nieuwste schilderijen ontstaan, geïnspireerd door de muziek die in de concertzaal ten gehore gebracht werd. Deze splinternieuwe werken zijn na afloop in de foyer geveild.

Aan Expositie werkten mee de zangsolisten Vera Keijsers, Rias Baarda, Renske Meijer, Sil van den Hout, Neil Foreman & Range, popkoor Epic en Josanne Buiting produceerde de prachtige beelden en fimlpjes die getoond werden tijdens het spelen van de muziek.