TIEN! (2022)

Het jubileumfeest zit er op. En een feest was het: op alle fronten!!

De WAT hal in Tilburg was door leden van L’ Aventure Musicale zelf ingericht tot een echte concertzaal. Alle muzikanten hebben hun steentje bijgedragen. Het professionele decor en het podium was door een zeer creatieve, hardwerkende ploeg ingericht. Twee jonge vrijwilligers hadden met allerlei lampen een speciale lichtshow gemaakt. Prachtig! Stoelen klaarzetten, orkestlampjes monteren, een tent, buitenterras, stormbaan, een grote bar. Aan alles was gedacht.

Zaterdagavond speelde het projectorkest voor een volle zaal een gevarieerd programma met allerlei muziekstukken die gerelateerd waren aan de afgelopen 10 jaar. De presentatie was van Annemarie Eversdijk, bestuurslid en medeoprichtster van het orkest, samen met artistiek leider en dirigent, Peter-Paul van Esch. Ze vertelden anekdotes van de afgelopen 10 jaar en kondigden het programma aan. We speelden de meeste stukken samen met 4 solisten en een popband. Het stuk ‘How to train your Dragon’ van ongeveer 15 minuten werd door het projectorkest glansrijk gespeeld. Het was een pittig stuk. Het orkest speelde ook ‘The Liberty Bell’ een mars waarbij het publiek kan meebewegen. Wat fijn dat het publiek zo enthousiast was.

Nadat 2 jongeren uit het orkest een geweldige quiz voor iedereen hadden gepresenteerd kon het feest losbarsten. Met DJ, een dansvloer, mooie verlichting en lekkere hapjes kon de avond niet meer stuk. Het samen gevoel was erg groot. We eindigden dan ook de avond samen in een vriendenkring.

De zondag was in de middag weer iedereen present. Ook onze 2 opleidingsorkesten L’ Aventure Noord en Reeshof. L’ Aventure Reeshof bestaat nu 1 jaar en petje af wat ze samen met dirigent Pieter de Kok al konden laten horen. De jongeren van L’ Aventure Noord spelen al ruim 5 jaar o.l.v. Peter-Paul van Esch. Wauw wat een orkest en wat een niveau! Een kleinere groep speelde ‘Le Fil Rouge’, zo mooi. Het projectorkest speelde zelf ook nog 4 stukken, waaronder de Dragon, die werd ook weer bedwongen. Als slotstuk speelden we allemaal samen, meer dan 100 muzikanten,  het stuk Alas (a Malala) met een solo van Lotte. Dat doen we toch maar met alle orkesten! Om trots op te zijn.

Dank aan het publiek. Voor de lovende woorden, het enthousiast meedoen en het applaus. Superfijn om zo’n prachtig muziekweekend mee te maken.

Foto’s: Rens Bressers
Foto’s: Rens Bressers

Andere projecten