Muziekopleiding L'Aventure Musicale

Wil je een muziekinstrument leren spelen? Je kunt bij ons de volgende muziekinstrumenten leren spelen: dwarsfluit, klarinet, saxofoon, hoorn, trompet, trombone, slagwerk en pauken. De leslocaties zijn Wijkcentra MFA ,de Symfonie in Tilburg-Noord en MFA Grote Beemd in de Reeshof. Stuur ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.en wij nemen contact met je op. Voor meer informatie ga je naar de pagina Muziekopleiding.

Muziekprojecten op school

Wij geven muzieklessen op de scholen, Stelaertshoeve, De Sleutel en D'n Hazennest in Tilburg-Noord en OBS Bibit en BSO De Boemerang in de Reeshof. Op deze scholen organiseren wij muziekproeverijen zodat kinderen kunnen proefblazen op de muziekinstrumenten en sluiten de dag af met een concertje. Daarna kunnen kinderen zich inschrijven voor een blazersklas van zes weken om nader kennis te maken met muziekinstrumenten. Als kinderen daarna nog steeds enthousiast zijn, kunnen zij zich inschrijven voor de muziekopleiding. Zij krijgen dan wekelijks muziekles en kunnen na circa zes tot twaalf maanden meespelen bij één van onze jeugdorkesten. De lessen vinden plaats op school. Op verzoek geven wij workshops muziek en bewegen op muziek voor kinderen die na school op de BSO zitten.

Wijkorkest Tilburg-NoordHet Wijkorkest Tilburg-Noord is ontstaan uit een samenwerkingsproject van basisscholen in Tilburg-Noord, Factorium en Art-Fact. Het doel van dit project was om zoveel mogelijk kinderen te laten kennismaken met muziek maken en te laten samenspelen. Dit heeft geleid tot twee spetterende concerten in De Symfonie met veel kinderen in een Wijkorkest dat wekelijks repeteert en regelmatig optreedt in de wijk. Het wijkorkest heeft onder andere samen met Theatercollectief EELT 'Sibeliusconcerten' gegeven en tijdens de Tilburgse Muziekmarathon gespeeld tijdens de Muzikale Buitenspeelmiddag en voor bewoners van Verzorgingshuis Heikant. Het orkest repeteert op donderdagmiddag van 16.15 tot 17.15 uur in het Atrium van MFA De Symfonie. Voor meer informatie zie http://www.wijkorkest.nl of neem contact op met Annemarie Eversdijk, coördinator muziekopleiding (06-51917214)

Jeugdorkest Reeshof

Orkest L'Aventure Musicale heeft ook een eigen jeugdorkest. Na circa een jaar kun je in overleg met je muziekdocent mee komen spelen in het jeugdorkest. Het orkest is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar. Het orkest is tijdelijk gestopt met repeteren, omdat het aantal kinderen te klein was. In de loop van 2018 gaat het orkest weer starten met leerlingen. Er zijn er nu voldoende die de muziekopleiding volgen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Annemarie Eversdijk (06) 51917214 of stuur ons een e-mail.

Opstaporkest NKH

Als je niet in de Reeshof of Tilburg-Noord woont, maar wel graag in een jeugdorkest wilt meespelen. Kom dan meespelen met het Opstaporkest van de Nieuwe Koninklijke Harmonie. In april 2014 is dit orkest gestart. Dit orkest bestaat uit leerlingen van L'Aventure Musicale en de Nieuwe Koninklijke Harmonie. Ze oefenen op donderdagavond van 19.00 tot 19.45 uur. Voor meer informatie zie: Harmonie Orkest Tilburg.
De opleidingsprojecten zijn mede tot stand gekomen door: